Working at CIBT

Career Search

With over 1500 employees across 25 countries, we are driving growth and innovation in the global mobility solutions industry. As our business grows, so do the opportunities to launch and build your career.

See All Job Listings

Customer Contact Agent

Overview

De Customer Contact Agent hanteert alle aspecten van customer service binnen het Contact Center Team. Op deze afdeling is geen dag hetzelfde! In deze functie ben je verantwoordelijk voor het verlenen van nauwkeurige informatie met betrekking tot de vereisten die gelden voor visa en legalisaties. Dit gebeurt zowel telefonisch als per email.

Als Contact Center Agent is het belangrijk om vragen van klanten vriendelijk te beantwoorden, je kunt goed doorvragen, je bent oplossingsgericht en kunt logisch nadenken. Daarnaast ga je altijd op zoek naar een passende oplossing voor de klant en volgt hierbij het protocol van het bedrijf. Naast het voeren van telefoongesprekken en het verwerken van e-mails is de Customer Contact Agent verantwoordelijk voor het verzenden van de benodigde documenten naar de klant, alsmede de klant te attenderen op het gebruikmaken van onze website.

Het ondersteunen van andere afdelingen waar nodig behoort eveneens tot je werkzaamheden. Het is van groot belang dat je je als visa expert opstelt, vertrouwen weet te scheppen en eventuele onzekerheid wegneemt bij onze klanten. De ideale kandidaat is flexibel, communicatief vaardig, klantgericht ingesteld en streeft naar het hoogste niveau van dienstverlening.

This position has been closed.

You are on our Corporate Website

Select a country below to view our visa and immigration solutions